donderdag 30 juni 2011

Camperdag 12 (19 juni 2011) Balfour – Wasa Lake (Prov.Park)

Kennelijk was de vorige dag toch ingrijpend. Of de camperplek te donker door de hoge bomen. In elk geval werden we pas om uur wakker. Ontbijt even overgeslagen. Snel op pad naar de ferry die ons naar de overkant van het Kootenay Lake moet brengen. De wachttijd gebruiken we om het ontbijt en een kop koffie te nuttigen.
.
  
Als we na een vaartocht van 45 minuten aan de overkant zijn, laten we eerst alle andere auto’s passeren. Hebben we lekker de hele weg voor onszelf. In elk geval het eerste stuk. We vervolgen de Hw 3A richting Creston. We gaan door een bosrijk gebied over een mooie slingerweg. Heerlijk rustig.

Aan de weg naar Creston liggen diverse kleine plaatsjes. Zo klein, dat ze niet eens een echte kern hebben. In Boswell staat aan het meer een huis, opgebouwd uit allemaal vierkante flessen. Het werk van een apotheker, die de flessen overal in het hele land vandaan haalde. Het wordt zelfs een toeristische attractie genoemd.
.

Tussen de plaatsjes Boswell en Wynndel verandert het landschap in een brede vallei met akkerbouw en weilanden. Even heel wat anders dan de bergen en sneeuw.
.

In Wynndel staan nog een paar oude graansilo’s. En als we onze weg vervolgen, komen er nog diverse herten over ons pad.
.

Via Creston en Erickson komen we in de buurt van de grens met de VS. Daar hebben we ook nog even de camper gewogen doordat we per ongeluk over een weegbrug reden. 4010 kg stond er op de teller. Ja; een heel zwaar campertje. Via Yahk gaan we verder over de Hw 95 (Crowsnest Highway) naar Moyle. En laten ons daar verrassen door dit schitterende oud kerkje uit 1904.
.

Na een bliksembezoek aan Moyle gaan we verder over de Hw 95 naar Cranbrook. Over Cranbrook is weinig te zeggen. Toch wel; de wegen in het plaatsje zijn slecht; erg slecht. Menig zandweg is beter. Achter de McDonald hebben we eventjes een internet verbinding gekregen via de buurman Starbuck.

Via Fort Steele (toeristisch museumdorpje) zijn we in Wasa beland. We strijken neer in het Wasa Lake Provincial Park.

Vandaag 264 km gereden.

1 opmerking:

  1. Deze weg hebben wij ook gereden en ook eventjes vanuit Canada en blik op de USA geworpen!

    BeantwoordenVerwijderen