maandag 27 juni 2011

Camperdag 9 (16 juni 2011) Field – Revelstoke.

De dag begint leuk; er scharrelt een groundsquirle (grond-eekhoorntje) rond de camper.
De Monarch Campground ligt aan het begin van de 13 km lange Yoho Valley Road. Deze leidt naar de Takakkaw Falls. De op één na hoogste waterval van Canada. De weg is –helaas- afgesloten. We gaan wel naar de Spiral Tunnels. Een echte blikvanger. Men heeft er zelfs een parkeerplaats aan gewaagd. Hier kruipen en ploeteren de lange goederentreinen omhoog (of oplaag). Daarbij gaan ze de tunnel alweer uit, terwijl de laatste wagons er nog niet eens in zijn gegaan. Op deze foto is de trein zelfs drie keer te zien. Eerst op de voorgrond tussen de twee kijkers. Daarna bovenaan, waar de trein de tunnel inrijdt. Tot slot in het midden, waar de trein de tunnel uitkomt rijden.
.

Vervolgens zijn we verder gegaan in de richting van Revelstoke door het Yoho National park. Daar vinden we een natuurlijke stenen brug. Die is door de Kicking Horse River op die manier uitgesleten. Ook een echte trekpleister.
.

Het Emerald Lake lag een klein stukje verder. Waar het een beetje regende. Jammer, want daardoor missen we een mooie weerspiegeling in het water. Er zijn trouwens meer Nederlanders hier op pad. Voor je het weet krijgt je een Nederlands antwoord. Van een onbekende.

De volgende plaats aan deze weg is Golden. Waar Ellen een scrapbookwinkel wist te vinden. Het assortiment viel echter tegen. Deze hobbyisten hebben het niet slecht in Nederland.
Golden is niet groot, maar ziet er wel leuk uit. Er ligt een grote overdekte houten brug. Geen oude maar een nieuwe.

Na Golden gaan we over de Rogers Pass (1327 meter), het hoogste punt van de Trans Canada Highway. En daar de tijdgrens ook gepasseerd, waardoor deze dag een uur langer duurde.

Eerst lopen we een korte trail bij de Hemlock Grove. Nog gesloten, maar toch even de grote hoge dennen bekeken.
.

Tot slot zijn we doorgereden en hebben in Revelstoke een camping aan het Williamson Lake voor twee nachten geboekt.

Vandaag 257 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten