donderdag 16 juni 2011

Cruise Alaska dag 5.

Vandaag gaat de reis naar Glacier Bay. Waar de gletsjers in het water glijden. Meestal gewoon afbreken en met veel geraas in het water donderen. De MS Volendam dobbert meer dan een uur voor de gletsjer.  Iedereen komt aan zijn trekken om de foto van zijn leven te maken. Eerst een doffe knal en daarna zie je een stuk naar beneden vallen. Tenminste; als je naar de juiste plek kijkt. Want de gletsjer is toch pakweg 100 meter hoog en bijna 1000 meter breed (niet nagemeten). Lastig te fotograferen. Meestal waren we te laat. Maar niet minder spectaculair.Om een beetje een idee te krijgen van de grootte ook een foto met een paar kano’s op de voorgrond.
.

.
.

Aan het begin van de middag wordt koers gezet richting Ketchikan, de laatst haven die we in Alaska bezoeken. Maar eerst een borreltje bij de kapitein. Om 19.30 uur worden we verwacht. Blijkt, dat Pieter Visser alle Nederlanders en andere Vips heeft uitgenodigd. We voelen ons zeer vereerd. Helaas nog geen foto beschikbaar (heeft Cees gemaakt). Aan het einde nog een gezellige babbel met de man gemaakt.

Na dit feestelijke partijtje gaan we genieten aan tafel 307 in de Rotterdam Diningroom van een lekker diner. We zijn de laatsten. En hebben lol voor 10. De avond wordt afgesloten met een bezoek aan het theater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten