zaterdag 11 juni 2011

Cruise Alaska dag 1.

Met een shuttlebusje vanaf het hotel naar de MS Volendam. Wachtend in de lobby van het hotel maakten we kennis met Joke en Evert uit Alblasserdam. Zij gaan na de cruise ook nog met een auto op pad. Samen met een paar anderen werden we naar de terminal aan de Canada Place gebracht. En begon het inschepen. De krukken van Ellen leverden toch nog wat voordeel op. Op aanwijzing van de terminal-medewerkers werd een paar keer de lange rij gewoon overgeslagen. Veel medewerkers; voor een foto, voor vingerafdrukken, voor een papiertje uitreiken, voor aanwijzingen, etc etc. We hebben maar geen foto’s gemaakt…
We kregen hut 3352 toegewezen. Eenvoudig maar voorzien van alle gemakken. Een binnenhut op dek 3 (promenadedek). Hier moesten we ook instappen in de sloepen. Tenminste; als het fout zou gaan. Nog voor we vertrokken hadden we al de sloepenrol gedaan. Kennelijk geslaagd, want we mochten blijven.
.

Daarna nog met bewondering staan kijken naar de watervliegtuigen. Een korte landingsbaan. Ze vliegen af en aan. En kiezen -met schijnbaar enige willekeur- een start- en landingsstrook.
Rond 16.30 uur vertrek van de MS Volendam. Tussen Vancouver Island en het vasteland wordt er opgestoomd naar het noorden.

O ja; we hebben al honderden foto's gemaakt... Maar het uploaden gaat niet of nauwelijks. We proberen later nog een plaatje toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten