vrijdag 17 juni 2011

Camperdag 4 (11 juni 2011) Wells Gray park – Clearwater (Valley Resort)

Vandaag gaan we weer langzamerhand terug richting Clearwater. Dat wat we onderweg tegenkomen willen bekijken. Maar het eerste dat we tegenkomen is een zwarte beer. Vlakbij Redspring Misschien dezelfde als gisteren? Wie weet… Ellen heeft alle kans om een foto te maken. Beertje scharrelt in de rechterberm.


Na deze kleine fotoshoot, verdwijnt beertje in de bossen. Bij Redspring stroomt de Claerwater River verschrikkelijk snel. Na een korte onderbreking gaat het verder naar de Helmcken Falls. Als de camper er net staat, komen Jan en Corrie de parkeerplaats oprijden. Wat een giller. Samen naar de Falls gegaan en bekeken. Bij deze Falls valt het water 140 meter naar beneden. Met heel veel geweld.


Daarna hebben we nog samen een bakkie gedaan en is ieder weer op pad gegaan. Eerst nog even afgesproken, dat we ook naar Clearwater Valley Resort gaan. Daar is Wifi. Kunnen we meteen het blog bijwerken.

Vervolgens verder naar de Dawson Falls. Een contrast met de vorige. Deze is niet hoog, maar wel breed.


Vervolgens zakken we verder af naar de Spahats Falls. 80 meter hoge waterval. Het bijzondere van deze waterval is, dat deze zich een weg heeft gebaand door de rotsen en zo een canyon van 120 diepte heeft gemaakt.


We eindigen bij de Camping. Na het eten nog wat bloggen en daarna een glaasje fris bij Jan en Corrie.

Vandaag slechts 103 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten