vrijdag 17 juni 2011

Camperdag 5 (12 juni 2011) Clearwater – Miette (camping Pocahontas)

Vandaag wordt een lange dag. We willen helemaal naar Jasper. Zijn van plan om vroeg te vertrekken, maar Jan en Corrie hebben schik. Zij winnen en wij mogen uitzwaaien.Wij draaien de Hw 5 op richting Valemount. Onderweg stoppen we nog even bij Little Hell’s Gate Regional park. De North Thompson River dondert met geweld door dit parkje.
.

Terug rijdend over deze bosweg naar Hw 5 huppelt opeens een hert voor ons uit. Vlugger dan wij hier kunnen rijden.
Volgende plaats aan de Hw 5 is Blue River. Even door het plaatsje gereden. Men is verzot op wegen die haaks op elkaar lopen. Blue River heeft niet meer dan 300 inwoners.
Vrij kort na Blue River zien we in de berm een bruine beer. Rustig eten van de gele paardebloemen. In een boom blijken nog twee jonge beren te zitten. Een zwarte en een bruine. Samen met veel andere passanten hebben we DE dag. De ene na de andere foto wordt gemaakt. Hieronder de mooisten (vinden wij…)
.
.
.

Na deze ruime onderbreking gaat de reis verder naar Valemount. Daar nog even de voorraad aangevuld. Ruim na Valemount verlaten we de Hw 5 en gaan verder over de Hw 16 (Yellow Head Highway). Daarna doorgereden naar de Mount Robson en het Bezoekers Centrum even aangedaan. Mount Robson is met 3954 meter de hoogste van de Canadese Rockies. De top is heel vaak in de wolken. Ellen heeft (bijna) mazzel. We zijn trots.
.

We gaan door naar Jasper. En rijden daar een klein rondje. Valt niks tegen. Redelijk toeristisch, maar wel een gezellige uitstraling. We gaan op zoek naar onze camping, die toch nog de nodige kilometers richting Hinton ligt. Langs het Moose Lake zien we nog twee Kariboe's met imposante geweien.
.

We zijn blij als we uiteindelijk de camping bereiken.

Vandaag 390 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten