maandag 27 juni 2011

Camperdag 11 (18 juni 2011) Revelstoke – Balfour (Kokanee Park)

Vanmorgen na het ontbijt eerst de ouders gebeld. Ze zijn vandaag zowaar 60 jaar getrouwd. Gezien de reactie is het een grote verrassing dat we bellen. Vlak voor we vertrekken maken we nog een paar mooie foto’s van de weerspiegeling in het Williamson Lake.
Ook nog even een bezoekje aan de Farmers Market, waar de “boeren” hun eigen produkten aan de man proberen te brengen. Groente, zeepjes, gebreide kinderkleding, houtsnijwerk, etc etc.
.

We vertrekken zuidwaarts over de Hw 23 richting Shelter Bay. Onderweg worden we nog verrast door twee zwarte beren. Ze struinen behoorlijk wild door het hoge gras in de berm. Waarschijnlijk een mamabeer en een al wat ouder jonkie...
.

Niet alleen grote dieren trokken onze aandacht; ook kleine snoepies hebben we gezien. Daan en Britt; vinden jullie deze ook lief ? Wij wel…
.

Bij Shelter Bay sluiten we aan in de wachtrij voor de ferry. Die mag ons in een half uurtje over het Upper Arrow Lake brengen naar Galena Bay. De Hw 23 gaat hier verder naar Nakusp. Wij ook…
.

In het plaatsje Naskusp buigen we linksaf naar New Denver over de 31A. Daar hebben we een kleine Japanse tuin bekeken. De Kohan Reflection Garden. Deze is aangelegd ter herinnering aan de Japanse Canadezen die in WO II geïnterneerd waren.

Daarna gaan we via de 31A verder naar Kaslo. Dit is een schitterende weg. Veel bochten. Er reden dan ook heel veel motorrijders. Toch oppassen geblazen. Wij werden geconfronteerd met een hert, welke doodgemoedereerd midden op de weg stond. En ons ook nog verbaasd aankeek. Zo van “Wat mot jij nou hier ?”
In Kaslo hebben we ons eerste ijsje gegeten. We konden de verleiding niet weerstaan. Heerlijk !! In Kaslo ligt een grote gerestaureerde radarboot, de SS Moyie. Heeft jarenlang dienst gedaan op het Kootenay Lake.
Over de Hw 31 naar Ainsworth Hot Springs gereden. Daar hebben we heerlijk gebadderd in de hete bronnen. Drie baden in totaal; een bad van pakweg 38 graden; een grot met water van 40 graden en een dompelbad van 10,5 graden om de heethoofden weer af te koelen. Foto’s ? Jammer dan… Wel een plaatje van de folder hieronder.
.

Het is al bijna donker als we nog op zoek moeten naar een nachtplekje. Dat vinden we ongeveer 20 kilometer verder in het Provinciale Park, de Kokanee Campground. Waar we total-loss in bed rollen….

Vandaag 273 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten