zaterdag 18 juni 2011

Camperdag 8 (15 juni 2011) Columbia Icefields – Field

Het was koud vannacht. Je zou bijna de sokken en een vest aanhouden. Wat wil je; op een hoogte van 2000 meter. Op gelijke hoogte als de onderkant van een gletsjer. En een stevige wind. Toch nog redelijk geslapen.
.

De gletsjer heeft zich in de afgelopen jaren behoorlijk terug getrokken. Rond 1844 was de gletsjer nog veel groter. De auto zou dan dik onder het ijs hebben gezeten.

Om 09.00 uur opgestaan. Daarna naar het VisitorsCentre gegaan. Heerlijk warm daar. We hebben een tour gemaakt over de Athabasca Glacier. Heel bijzonder om boven op zo’n gletsjer te lopen. Niet beseffend, dat er pakweg 100 meter ijs onder de voeten zit.
.

Rond 13.30 uur gaan we verder richting Lake Louise via de Icefield Parkway (Hw 93). Je valt van de ene in de andere verbazing. Wat een natuur. Wat een bergen met dikke laag sneeuw. Wat een watervallen en uitgesleten canyons. Zoals de Weering Wall, Mistaya Canyon, Peyto Lake (heel blauw), Bow Lake (met wat ijs op het water). Hieronder het Peyto Lake. Voor de duidelijkheid; de foto's zijn niet bewerkt.


Met als klap op de vuurpijl een zwarte beer. Een monster, wat toen ‘ie opstond, was het een hele grote. We vragen ons af of dit nu een beer of een grizzly is. Wel zien we een bult bij de schouderpartij, kenmerkend voor een grizzly. Wat later staat hij/zij op; sjokt naar in de schaduw van wat struiken en ploft daar neer. En bedankt...
.

Uiteindelijk toch in Lake Louise aangekomen. Nog even naar Moraine Lake geweest. Deze staat bekend als het mooiste meer, behalve vandaag. Het meer was rimpelig van de wind; deels bevroren en ca. 4 meter beneden het peil. Ook hebben we Lake Louise nog aangedaan. Wat staat daar een erg groot hotel / kasteel. Enorm groot.
Tot slot zijn we in een sneltreinvaart richting Field gereden (klok ging een uur terug) en zijn we geëindigd op de camping Monarch.

Vandaag 192 km gereden.

1 opmerking:

  1. Hoi Ellen en Arend, wij begrijpen dat het genieten is met een grote G. Alles wat jullie over de Rockies bloggen klink ons bekend in de oren en hebben wij ook zo beleefd. Alleen beren hebben wij daar niet gezien, hebben jullie veel geluk mee(of wij pech.)Als ik de laatste foto zo bekijk was het geen grizly omdat die er altijd een beetje verlopen uitzien met een heel duidelijke bult. Kon je bij Lake Louise nog wel een parkeerplaats vinden? Twee jaar geleden waren wij daar om deze tijd en was alles overvol.Echt super touristisch.Blijf genieten, wij blijven volgen!
    Joost en Dinie

    BeantwoordenVerwijderen