zaterdag 18 juni 2011

Camperdag 6 (13 juni 2011) Miette – Jasper (Whistlers Campground)

Vanmorgen wat later opgestaan. Het regende een beetje. Na het gebruikelijke ochtend ritueel zijn we pas om 09.30 uur vertrokken. Eerst richting Miette Hot Springs. 15 km verder. Hier is een zwembad, waarbij men gebruik maakt van een warme waterbron. We hebben de zwemspullen gepakt en lekker gebadderd. In totaal vier baden. Van 12, 23, 39 en 41 graden. Heerlijk. Geen foto’s gemaakt; dat werd niet op prijs gesteld. Daarna op een rustig plekje een kopje koffie gedronken en wat gelezen. Vlak voor we vertrekken zien we onze eerste bergbewoners. Hieronder een close-up van een Bighornsheep...
.

Rond de middag weer terug over Hw 16 richting Jasper, Daar nemen we de afslag naar het Medicine Lake en daarachter het Maligne Lake. Schijnt het meest gefotografeerde meer te zijn. Wij doen hieraan mee.
.

Hier weer diverse herten en berggeiten/schapen gezien. Het begint gewoon te worden. Wel een eekhoorntje die gewoon kwam bedelen.
Op de terugweg hebben we nog een wandeling door de Maligne Canyon gemaakt. Achteraf was deze dag voor Ellen toch te zwaar en te lang. Morgen rustig aan.

Vandaag 177 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten