donderdag 16 juni 2011

Camperdag 2 (9 juni 2011) Squamish – Lillooet (Marple Canyon)

We worden uitgezwaaid door Jan en Corrie. We gaan eerst een stukje terug naar het zuiden om de Shannon Falls te bezichtigen. Volgens de reisleidster valt het water 335 meter omlaag. Een spectaculaire waterval en bergstroom. In het park gaat Ellen nog even voor een dikke boom staan. Oké; Arend vroeg het...
.

Later gaan we weer naar het noorden de richting Lillooet via Hw 99. We trekken steeds meer het binnenland in. Komen bij Whistler. Rijden even Whistler Village in. Dit voormalige Olympische dorp komt bij ons erg toeristisch over. Verder rijdend komen we in Pemberton. Wat grootte betreft stelt het niet veel voor. We rijden een beetje rond om een indruk te krijgen. Lijkt erop, dat oud ijzer een hoop waard is. Er staan namelijk veel oude roestige auto’s bij de huizen.
In Pemberton blijven we de 99 volgen naar Lillooet. Halverwege Lillooet stoppen we op een parkeerplaats. Beneden ons het water van een creek dat naar een waterval stroomt. Naast de creek een spoorlijn. Waarover even later drie locs van CN een lange goederentrein moeizaam voorttrekken. Met een hoop gekreun en geknars. Slechts het laatste stukje staat op de film.

Voorbij Lillooet verandert het landschap volledig. We gaan over de Fraser River. Die is gigantisch in het landschap uitgesleten.
.

We hebben ook nog een stevige klim. We zien zelfs nog sneeuw in de berm liggen. Terwijl we slechts op 1283 meter zitten.

Vlak voor onze nachtplek bij Marble Canyon zien we onze eerste beer. Een zwarte met twee kleintjes. We zijn zo verbaasd, dat het fototoestel veel te laat gepakt wordt. We hebben een vergrootglas nodig om de beren nog te zien.

Vandaag 271 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten