zaterdag 11 juni 2011

Cruise Alaska dag 3.

Eerst valt het weer nog mee, maar later op de ochtend komt er lage bewolking. Een heel klein beetje vocht. Vandaag gaan we eerst in de richting van een gletsjer, die uitmondt in een van de vele fjorden rond Juneau. We kunnen niet helemaal tot aan het einde omdat er te veel ijs in het water drijft.


Juneau is de hoofdstad van Alaska. Groot is het niet. Batenburg heeft waarschijnlijk meer inwoners. Juneau ligt aan weerszijden van de deze “fjord”, verbonden met een brug. Die net niet hoog genoeg is. Waardoor wij later op de dag weer terugvaren.
We hebben ons opgegeven voor Whale-watching. Eerst met een bus naar een andere haven en vandaar met een snelle boot naar de visjes. En waar voor ons geld gekregen. En hoe… Diverse keren een pluim gezien en een staartvin het water zien ingaan. Een horde zeeleeuwen op de rotsen zien liggen. En als we al op de terugweg zijn, worden nog eens verrast met een “humpbeck” walvis, die uitgebreid een show geeft. Pluimen, duiken, staartvin, op zijn rug zwemmen, met zijn vinnen zwaaien en op het water slaan. Dikke pret bij alle aanwezigen; inclusief de bemanning.
.


1 opmerking: