zaterdag 18 juni 2011

Camperdag 7 (14 juni 2011) Jasper – Columbia Icefields

Vandaag laat opgestaan. Ontbijt overgeslagen omdat we om 11.00 uur weg moeten zijn. De camping waar we staan is zo groot, dat we zelfs met de camper naar de doucheruimtes rijden. Daarna onze shit gedumpt en naar Jasper gereden. Bij het station geparkeerd. En daar eerst ons ontbijt genuttigd. Even wat rond gewandeld. Kaarten en postzegels gehaald. Ook hier over rond gereden. Jasper is best wel een leuke plaats. Alles ziet er verzorgd uit. Er staat tegenover het station een groot gebouw van de CN. Hier wisselt ook de bemanning van de treinen. Terwijl de trein de overweg blokkeert.

Via de Hw 93A S naar de Athabasca Falls gereden. Duidelijk een toeristische weg. Weinig verkeer. Hier zagen we onze eerste beer vandaag. Helaas staat alleen zijn kont op de foto. Na  deze Falls de Icefields Parkway (93) verder vervolgt naar het zuiden. We rijden door een schitterend gebied. Met veel bergen en bossen.
Rond 17.00 uur waren we bij de Sunwapta Falls. Ze zijn allemaal verschillend en mooi.Veel watervallen hebben een diep uitgesleten canyon.


Bij Tangle Creek poseert een white mountaingoat (witte berggeit). Geeft nog een demo bergklimmen. Heel soepel. Vastgelegd op de video.
De witte toppen van de bergen met heel veel sneeuw komen steeds dichterbij. We maken de ene na de andere foto. Bij het visitorcentre van de Columbia Icefield staan heel veel campers. Blijkt een overflo-camping te zijn; aan de voet van de Athabasca glacier .Voor CAD 15,70 zijn we de man.


Vandaag 120 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten