zaterdag 11 juni 2011

Cruise Alaska dag 4.

Gisteravond zijn we weer weggevaren. De hele nacht in het donker. Nou ja; hele nacht. We zitten nu zo noordelijk, dat de zon rond 23.00 uur ondergaat en weer om 04.00 uur opkomt. Weinig nacht. En weinig nachtrust als je veel wil zien.
Vanmorgen zijn we aangekomen in Skagway. De noordelijkste haven die we aandoen. Hier zien we ook de eerste Bald Eagle. Hoog in een boom. Poserend voor de diverse fotografen.



Vanmiddag gaan we met het treintje naar de White Pass. Deze spoorlijn is rond 1898 aangelegd tijdens de Klondike Goldrush. Wij gaan niet verder dan het hoogste punt. Waar ook nog sneeuw en wat ijs ligt.


Boven op de pas mogen we niet uitstappen. We zijn namelijk net weer een paar honderd meter in Canada. Er is geen douane om onze passen te controleren... Ja ja....
Op de terugweg zien we de eerste beer. Een zwarte. Staat gewoon naast de rail te kijken naar de langs denderende trein. Helaas te laat voor een foto. Staat nog vaagjes op de film. Gelukkig heeft Cees een foto gemaakt.

Deze avond eten we met z'n zessen. Hannie, Cees, Joke, Evert, Ellen en Arend. We vieren de trouwdag van Joke en Evert. Met een afsluiter in het theater en een drankje in het Crows Nest.

1 opmerking:

  1. Hallo reizigers. Leg ons eens uit hoe dat nu zit met Hannie en Cees. Met zijn vieren op vakantie? Doe ze in ieder geval de groeten van ons. Leuk om te zien dat jullie zo genieten en dat allemaal door onze "schuld". We voelen ons niet schuldig hoor. Benieuwd naar de rest van jullie verslag en de foto"s. Eerstdaags weer zelf koken zal niet meevallen na alle luxe.
    Veel plezier en we blijven volgen. Joost en Dinie

    BeantwoordenVerwijderen