zaterdag 2 juli 2011

Camperdag 13 (20 juni 2011) Wasa Lake - Radium Hot Springs (Dry Gulch)

We beginnen deze dag door eerst naar het Wasa Lake zelf te rijden. Dit meer schijnt verwarmd te worden door een hot spring (hete bron). En als ik eerlijk ben, dan voelt het niet koud aan. Maar ook niet uitnodigend om een duik te nemen.
Onze reis gaat nog even terug naar Kimberley. Over de Hw 95a. Aan weerszijden van deze weg tracht men de oude oorspronkelijke natuur te herstellen. We zien hier diverse “wildlive”, waaronder 6 herten en een vosje.
.

Kimberley heeft volgens de boeken een Duitse / Beierse uitstraling. Wat volgens ons niet echt gelukt is. Zo heeft men een grote klok gebouwd, iets wat we ook regelmatig aantreffen in dorpjes in het Zwarte Woud.
.

We gaan na dit uitstapje terug over de Hw 95a naar de Hw 93 richting Radium Hot Springs. Maar als we al even voorbij Skookumchuck (daar struikel je met de tong over) zijn, weet Ellen een zijweg die leidt naar het Whiteswan Lake Procincial Park. Hier moet een natuurlijke warme bron zijn. Bovendien schijnt de weg te leiden door een dierrijk gebied. Nou; dat dierenrijk beperkte zich tot zes geringde zwarte koeien. Maar de warme bron (Lussier Hot Spring) hebben we gevonden. En gebruikt.
.

Verder over de Hw 93 worden we in de buurt van Fairmont Hot Springs verrast door een hoge gele rotsformatie. Waardoor dit ontstaan is weten we niet; maar het ziet er indrukwekkend uit. Lijkt op kalkzandsteen. De Hw 93 loopt nog even langs deze rotsformatie en gaat vervolgens over de Columbia River verder in noordelijke richting.
.

Langzamerhand komen we in de buurt van Radium Hot Springs. We besluiten een nachtplek te kiezen op Dry Gulch. Maar eerst nog een frisse duik in de warme hotsprings. Erg touristisch, maar heerlijk warm.
.

Vandaag toch nog 227 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten