donderdag 16 juni 2011

Camperdag 3 (10 juni 2011) Marble Canyon – Wells Gray Park (Falls Kreek)

Een lange dag met veel kilometers. Maar ook veel te zien. We vervolgen de Hw 99 tot aan het eind. En gaan daar linksaf naar het noorden richting Clinton via de Hw 97. Clinton is niet groot. We volgen de weg tot aan 70 Mile House. Hier gaan we binnendoor naar het Green Lake. Kwamen spontaan langs onze eerste Sani-dump. Een heel ritueel. Vervolgens via de binnenweggetjes weer bij 83 Mile House weer op de Hw 97 aangekomen. Bij pakweg 85 ml bij Mnt Begbie Lookout gestopt. De klim naar boven gemaakt en van het uitzicht genoten.


Doorgereden tot 100 Mile House en daar de eerste links genomen langs het Horse Lake. Van het meer weinig gezien. Allemaal bomen en huizen met veel landgoed. Daarna de weg vervolgd over de 24 naar Little Fort en de Hw 5 naar Clearwater.
Pas om 19.00 uur bereikten we Wells Gray park. Dit park heeft een lange doorgaande weg van 65 kilometer, halverwege overgaand in een zandweg. Bijna halverwege kregen we een verschrikkelijk heftige bui over ons heen. Gelukkig kort, want even later zagen we onze tweede beer. Rustig door de berm, zich niets aantrekkend van de auto’s.


Even later strijken we neer op de camping Falls Creek. We staan vlakbij de Claerwater River, kolkend en bruisend.


Tijdens de avondwandeling kwamen we nog een echte wildlive tegen.


O ja; voor wie het nog niet wist. Canada is ook een muggenland. Barst ervan. Even de deur open en je hebt weer een paar prikkende lifters. Verder is Canada een perfect land om van een port-verslaving af te komen. Een fles reguliere port komt omgerekend op pakweg 25 euro. Dat is wat anders dat de 4,99 bij de Nettorama.

Vandaag 351 km gereden.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Canadreamers, zo te lezen gaat het helemaal top met jullie. Dat van die muggen begrijp ik niet, zal wel aan de landstreek liggen. Wij hebben helemaal geen muggen gehad hoewel we ongeveer dezelfde tijd en regio daar waren. In de Rockies zal dat wel over zijn.Beren langs de weg blijft mooi en onze ervaring was ook dat je meestal te laat bent om te fotograferen!.Als je een hele boel oud schroot en verwaarloosde huizen tegen komt heb je meestal te maken met een indianenreservaart.(staan ook op de kaart aangegeven) TIP: drink i.p.v. port wijn, komt om van de druif en wordt in grote hoeveelheden en goede kwaliteit in Canada geproduceerd.(geen ijswijn nemen, is nml. bijna onbetaalbaar. Dan over de Camper, is het een automaat of een handgeschakelde? Wij hadden WEL een groot vast bed en een badkamer en een jacuzzie en een golfslagbad en een sauna aan boord!!!!!!(droom)
    Verder is Dinie begonnen met het opzetten van een blog voor de a.s. afrika reis, kun je inzien onder www.bloggers.nl/afrika
    We blijven jullie volgen en als je weer thuis bent zien we jullie wel verschijnen.
    Groeten en geniet!
    Joost en Dinie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Oudjes!

    Wat gaaf allemaal en leuk om weer wat te lezen van jullie!
    Enne... ik ben toch wel heel erg benieuwd naar de foto's van het zwemavontuur op de boot ;-P

    Liefs Toby en Marijke

    BeantwoordenVerwijderen