maandag 27 juni 2011

Camperdag 10 (17 juni 2011) rondom Revelstoke.

We zijn de dag rustig begonnen. We blijven vandaag rond Revelstoke hangen. Na het ontbijt vertrokken en eerst Revelstoke zelf een beetje bekeken. Het lijkt erop, dat de spoorlijn een grote invloed heeft gehad op de bouw van het plaatsje. Het ligt namelijk grotendeels langs de spoorlijn. Er is een keerpunt voor locs, een onderhoudsplaats, er staan sneeuwschuivers voor de rails en er is een spoorwegmuseum. Revelstoke zelf is opgebouwd zoals veel andere plaatsen; rechte wegen, streets en avenues, blocks. Erg saai vergeleken bij de kernen van de kleinere plaatsen in Nederland. Een van de toegangswegen van Revelstoke worden gemarkeerd met een paar gigantische beren.
.

Daarna zijn we terug gereden richting Rogers Pass. We gaan twee korte trails lopen. De Skunk Cabbage Boardwalk Trail, welke grotendeels door een moeras loopt. Grote aronskelken, die helaas nog niet in bloei staan. Verder barst het van de vogeltjes, die zich wel laten horen maar niet laten zien. Daarna de Giant Cedars Boardwalk Trail. Hier staan eeuwenoude rode cederbomen en hemlocksparren. Indrukwekkende bomen, die volgens de beschrijvingen toch zeker 500 jaar oud moeten zijn.
.

Vervolgens zijn we terug gereden richting Revelstoke. Bovenop een berg ligt Balsam Lake, bereikbaar via de “Meadows-in-the-Sky Parkway”. Een weg, 26 kilometer lang, 16 haarspeldbochten, goed voor een klim van 1030 meter. Leuk voor de motor. Na 12 kilometer kunnen we niet verder. De weg is afgezet, omdat er nog sneeuw zou liggen. Maar ook vanaf deze hoogte hebben we een schitterend uitzicht op Revelstoke.
.

Vandaag 130 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten