woensdag 1 juni 2011

Eerste indrukken van Vancouver

Na het inchecken en een korte douche, voelen we ons weer zo fris. Tijd voor een verkenning in Downtown. Helaas zijn de fietsen van het hotel al bezet. Bovendien is het buiten gaan regenen. We besluiten gewoon een eerste en beste bus te pakken en ons te laten rondrijden. Lijn 50 vertrekt richting Granville. En bestrijkt daarna een groot zuidelijk deel met allemaal laagbouw. Als we weer terug zijn in Granville Island breekt ook de zon weer door.


Op dit "eiland" is het leuk vertoeven. Een grote haven met plezierboten, diverse terrasjes en veel zitjes om gewoon van het "leven" te genieten. Diverse winkeltjes. Waaronder een klein postkantoortje, waar ze ook andere stempels verkopen. Wat wil je nog meer... Gewoon op een terrasje een kopje koffie drinken lijkt ongebruikelijk. We krijgen ieder een mok lekkere dampende koffie van pakweg een halve liter.
Vanaf Granville Island heb je ook zicht op de skyline van Vancouver Downtown. Met op de achtergrond al het begin van de bergen.


De mensen op straat zijn vriendelijk. Zodra je een kaartje of plattegrond bekijkt, is men behulpzaam.
Als we terugkomen in het hotel, zijn we bekaf. We hebben niet eens zin in eten. Ploffen neer op bed en vallen in slaap. Pas aan het einde van de avond komen we nog even tot leven. En genieten van het "nachtelijk uitzicht" vanaf het dakterras.


Welterusten.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Arend en Ellen. Jullie reactie op de sloten koffie en de jetlag komt ons zeeeeeeer bekend voor. Slapen op het verkeerde uur en geen honger als je moet eten. Maar troost je het gaat vanzelf over! Geniet van de regen! Hier schijnt al tijden de zon,zoooooo saai!
    Heb je zelf een laptop bij je en heb je SKYPE, zo ja wat is jouw skype naam?
    Groeten Joost en Dini

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blogger deed vreemd, kon eerder geen reactie plaatsen :-(
    Maar fijn dat jullie goed zijn aangekomen!
    En de eerste foto's zijn mooi zeg, vooral het uitzicht, wow! Ik ben benieuwd wat jullie nog meer gaan zien.

    Geniet van de cruise en we lezen wel wat jullie hebben meegemaakt en hebben gezien!

    Liefs van Toby en Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, hoe bedoel je jetleg. Dat is toch gewoon de leeftijd :-) Wat een coole kiekjes al zo vroeg in de reis! Ik ga jullie vanuit mijn luie stoel eens lekker in de gaten houden... Veel plezier op de boot! Nu maar hopen dat ze niet alleen maar Jantje en Nick en Simon gaan draaien, gnagnagna. Groetjes, Lars en z'n ouders

    BeantwoordenVerwijderen