zondag 3 juli 2011

Camperdag 16 (23 juni 2011) Banff e.o.

Vandaag bouwen we echt af. We hebben zin in een rustige dag. Vanavond komen Hannie en Cees even. Maar eerst zwaaien we Jan en Corrie weer uit. Zij gaan alvast in de richting Canmore. Wij gaan eerst naar de Hoodoos. Volgens het boekje zijn dit hoog oprijzende geërodeerde aarden piramides. De foto spreekt voor zich.
.
Wij gaan in Banff op zoek naar een Carwash. Na veel vragen vinden we er een op het industrie gebied. Bij het spoor. Daar gaan we morgenochtend eerst ons smerige campertje schoonmaken.

Als we bij de spoorwegovergang even kijken, dan staat daar een grote goederentrein met ronkende motoren te wachten. Even later komt er een oude stoomloc van de Canadian Pacific met passagierswagons langs fluiten.
.  


Vervolgens gaan we rustig over de toeristische 1A naar de Johnston Canyon. Misschien komen we hier op deze weg nog wat animals tegen. Helaas; dat beperkt zich tot slechts drie kariboes.

Bij de Johnston Canyon is het duidelijk drukker dan wij tot nog toe gewend waren. Hier gaat het ook anders dan tot nog toe. De meeste canyons zagen wij van boven. Hier lopen we via aangelegde paden door de canyon; naast het wild stromende water. En dat geeft andere beelden.


De terugweg gaat weer –langzaam rijdend- over de 1A. Wel mensen die zich erg opdringen aan een van de drie kariboes. Ze worden even later door een ranger weggestuurd. Gelukkig.
.

Rond uur zijn wij terug op de Campground. Hannie en Cees komen even later. Het wordt een gezellige boel. Veel ervaringen worden uitgewisseld.

Vandaag 60 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten