zondag 3 juli 2011

Camperdag 15 (22 juni 2011) Banff e.o.

Vandaag waren we laat op. Pas rond uur verlieten we de camping. We gaan eerst naar Lake Minnewanka. Onderweg komen we nog een kudde berggeiten tegen. Ze lopen op de weg. En trekken zich niets aan van die auto’s. De rest ligt gewoon in de berm. De berggeiten zien er niet mooi uit. Ze hebben nog steeds een deel van hun wintervacht.
.
Lake Minnewanka is het grootste meer in het Banff National Park. In 1941 is de waterspiegel van dit meer opeens met ruim 20 meter gestegen. Waardoor het dorp Minnewanka Landing onder water kwam te staan. Niemand weet waarom en waardoor. Nu een waar eldorado voor duikers, die tussen de huizen kunnen zwemmen. Er zijn veel toeristen. Reden voor ons om vrij snel daarna weer door te rijden.
.

Via een kleine weg gaan we verder richting Banff. En komen spontaan in de buurt van Bankhead. Dit is een voormalig mijnwerkersdorp. Opgericht rond 1905 door de Canadian Pacific Railway. De produktie viel toch tegen. In 1922 heeft men het dorp volledig afgebroken. Slechts een paar restanten van gebouwen en oude werktuigen staan er nog.
,

Vlakbij Banff is de Bow Falls, een waterval, waar toch wel erg veel bussen met toeristen komen. Ook toen wij er even stonden. Een aardige waterval als je geen tijd hebt om meer in Canada te ontdekken. Wij vonden het tegen vallen. Maar ja; wij waren verwend…
.

Banff is een gezellige plaats. Leuk om even door te lopen. Winkelen is leuk, maar volgens ons moet je wel een dikke portemonnee hebben. Wil je zelf een blik werpen op het straatleven in Banff ? http://www.rockies.com/banffwebcam en bestuur zelf de webcam.

In Banff staat het Banff Springs Hotel. Gebouwd in 1888 in opdracht van de Canadian Pacific Railway. Het voormalig houten hotel brandde af en werd in 1928 weer opgebouwd in steen Keertje overnachten ? Dan kan vanaf $ 440,--. Te duur ? Ga naar binnen en bestel gewoon een kopje thee van $ 42,--. We weten niet of dit incl. een fooitje is…
.

We hebben het gehad. Het schijfje is vol. We gaan richting Norquay. Een hoger gelegen skigebied, waar nu geen sneeuw meer ligt. Hier hebben we de camper aan de kant van de weg bij een stuk gras gezet en heerlijk in het zonnetje genoten van een boek en de natuur. We worden 'gestoord' door een SMS-je van Hannie en Cees. Ze zijn aangekomen in Red Carpet Inn te Banff. Wij moeten nog een plekje zoeken. Rond uur gaan we op pad. Niet meer naar de muggencamping. We strijken neer op Campground Tunnel Mountain. Op zoek naar ons plekje K23 rijden we Jan bijna van de sokken. Jan en Corrie staan op K37. Gezellig. Voor het eerst eten we buiten aan een picknicktafel.

Na het eten schuiven we bij Jan en Corrie aan. Nog lekker buiten. De verhalen komen los. Jan vertelt smeuïg; alsof je het zelf meemaakt. Pas om uur rukken wij ons los en gaan we terug.  

Vandaag 68 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten