zondag 3 juli 2011

Camperdag 17 (24 juni 2011) Banff – Calgary

We zijn vroeg wakker. Na het ontbijt nog gauw een laatste foto van ons plekje op deze ruime campground.

We rijden eerst naar de carwash in Banff. Arend doet de buitenkant en Ellen houdt zich bezig met het inpakken van de koffers. Toch wel een beetje droevig.

Daarna gaat het via de Hw 1 naar Canmore. Deze plaats ligt aan het begin (of einde) van de Rockies. Canmore krijgt van ons een bliksembezoek.
.  

Vanaf Canmore kunnen we weer de rustige 1A volgen. Wat we ook doen. We laten de Rockies nu echt achter ons en rijden nu door valleien en prairies. Eerst nog was heuvelachtig met glooiingen, daarna plat. Geeft toch een heel andere kijk.

Via de 1A en het Ghost Lake komen we steeds meer in de buurt van Calgary. We stoppen nog even bij een oud kerkje, dat hier midden in niemandsland staat. De Mc Dougall Memorial United Church. Gebouwd in 1875 en gerestaureerd in 1952. We krijgen een rondleiding van Brian, een 70 jarige enthousiaste vrijwilliger.

Ellen maakt nog een laatste foto van dit –totaal andere- landschap.

Rond uur komen we in Calgary bij neef Glenn. Veel eerder dan afgesproken. We worden bijzonder gastvrij onthaald. Glenn vindt het prachtig. En wij ook. Wij zijn de eerste neven/nichten van zijn moederskant, die hen in Canada bezoeken. We worden onthaald met een BBQ. Maken opnieuw kennis zijn kinderen en zijn eerste kleinkind waarop Glenn beretrots is. Wij kennen dat gevoel.  Het is een gezellige avond. Ondanks dat we elkaar ruim 10 jaar niet hadden gezien, voelden wij ons thuis. Vanavond blijft de camper onbeslapen op de oprit staan.

Vandaag 151 km gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten